Avbytare: Conny (in 45), Mats (in 45), Glenn, KP

Målskytt: Mats Hansson 2 Se skytteligan>>

Ivan Ocana
Mats Hansson
Dagens bolljury: Johan Sjögren och Jonas Nilsson

Rapport:
Vi åkte till Lövestad för att försöka hämta hem poäng till Önneköp, och det lyckades vi också med. Efter en något krampaktig första halvlek så tog vi tag i taktpinnen i andra och var klart bättre än Lövestad. Vi saknade 4 gubbar som var med i premiären, Johan (avstängd), Jonas (skadad), Jocke och Dick (båda bortresta).

Vi fick disponera om hela backlinjen (förutom Axel) eftersom de båda ordinarie innerbackarna var borta, dessutom så fick Robin gå in på innermittfältet och Hannes fick göra debut som högermittfältare. Jag låter det vara osagt om det var dessa ändringar som gjorde att vi inte fick igång något konstruktivt spel i inledningen på matchen. Det verkade som att här kanske var lite nervösa ben här och var, för oftast så slarvade vi när vi hade bollen i egen ägo. Men trots detta så skapade inte Lövestad några direkt heta chanser, deras bästa chans var ett skott från 20 meter som Danne var vaken på och tippade undan. Vi hade inte heller så mycket i anfallsväg, de gånger som vi kom igenom så blev vi oftast avblåsta för offside. Ställningskrig var ordet!

I pausen så snackade vi om att ha tålamod, vi visste att chanserna skulle komma. Det gällde bara att hålla fokus uppe försvarsmässigt, sen så skulle det nog lossna framåt också. Vi gjorde 2 byten, Mats ersatte Ceder och Conny bytte med Hannes.

Sagt och gjort, vi satte omgående press på Lövestad som knappt skapade en riktig het målchans i andra halvlek. Vårt fina försvarsarbete höll i sig och framåt så fick vi ett bra tryck på deras backlinje. Efter 60 minuter så tar vi ledningen, Håkan hittar Mats med en perfekt passning som friställer honom centralt i straffområdet. Behärskat rullar han in bollen i mål. 10 minuter senare så håller sig Mats framme igen, återigen så är det ”gnagaren” som står för framspelningen och denna gång så placerar Mats bollen till höger om målvakten nere vid högra stolpen. Trots ledning med 2-0 så fortsätter vi vår offensiv, bl a så har Håkan ett mäktigt skott som touchar kryssribban. Men några fler mål blir det inte, vi spelar oerhört disciplinerat och det blev till slut en ganska så komfortabel seger.

Bäst i ÖIF i dag var Axel som nog inte hade ett enda misstag på hela matchen. Men övriga i laget förtjänar beröm, Håkan och Robin sliter som vanligt, Conny gör ett bra inhopp och storebror Tullgren sköter sig också exemplariskt matchen igenom. Med andra ord så var det kollektivet som avgjorde matchen till vår fördel. Starkt, med tanke på hur många som saknades idag.

Nästa match är mot Harlösa, återigen en bortamatch, väl mött!

(Rapporten är skriven av Tonny Nyman, 26 april 2008)